POLBISCO - Stowarzyszenie Polskich Producentów Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych powstało w 1996 r. W chwili obecnej zrzesza kilkadziesiąt wiodących firm z branży. Głównym celem Stowarzyszenia jest reprezentacja interesów wspólnych dla polskiego przemysłu czekoladowego,
ciastkarskiego i cukierniczego w zakresie prawa, nauki, gospodarki i handlu.

Branża czekoladowo - cukiernicza w Polsce:


- zatrudnia około 30 tysięcy osób
- produkuje rocznie ponad 700 tysięcy ton wyrobów
- sprzedaje produkty o wartości powyżej 12 mld PLN/rok
- eksportuje słodycze o wartości ponad 6 mld PLN/rok

Aktualności

Seminarium Polbisco

  • 23 maja 2018

8 października 2013 r. odbyło się seminarium Polbisco poświęcone następującym zagadnieniom: dodatki do żywności, tłuszcze w przemyśle czekoladowo – cukierniczym, żywność GM.

Czytaj Więcej read_more

Warsztaty Polbisco

  • 23 maja 2018

20 czerwca 2013 r. odbyły się warsztaty Polbisco poświęcone nowym regulacjom prawnym w zakresie znakowania żywności. Podczas warsztatów omówiono najistotniejsze zmiany w zakresie znakowania wynikające z rozporządzenia nr 1169/2011 oraz przewodni...

Czytaj Więcej read_more

Urzędowa kontrola żywności w Polsce

  • 23 maja 2018

10 czerwca 2013r. odbyło się seminarium Polbisco „Urzędowa kontrola żywności w Polsce”. Dr Paweł Wojciechowski z Wydziału Prawa Uniwersytetu Warszawskiego omówił prawa i obowiązki organów urzędowej kontroli żywności i producentó...

Czytaj Więcej read_more