Wczytywanie
 

Seminaria Polbisco Kwiecień/Maj 2022 r.

Szanowni Państwo, 

Dnia 7 kwietnia 2022 r. odbyło się seminarium POLBISCO dot. Zagrożeń związanych z obecnością substancji chemicznych pochodzenia przemysłowego w żywności oraz opakowaniach żywności, które poprowadziła Pani Marzena Pawlicka - Główny specjalista inżynieryjno-techniczny z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego (PZH) – Państwowego Instytutu Badawczego. Seminarium cieszyło się ogromnym zainteresowaniem, wzięło w nim udział 63 uczestników!

Seminarium obejmowało następującą tematykę:

  •  materiały do kontaktu z żywnością,
  • zanieczyszczenia żywności pochodzące z materiałów opakowaniowych w naszej branży,
  •  zagrożenia dla zdrowia.

 

W najbliższym czasie odbędzie się kolejne seminarium Polbisco:

  • 10.05.2022 r. - „Podawanie informacji o pochodzeniu produktów spożywczych, w tym składników podstawowych w świetle aktualnych przepisów i wytycznych”,  które poprowadzi Pani Karolina Kaszewska-Romańczuk - Główny specjalista w Biurze Kontroli Jakości Handlowej Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.

Seminarium obejmuje następującą tematykę:

·         Omówienie przepisów prawnych i wytycznych dotyczących pochodzenia środka spożywczego oraz składnika podstawowego

·         Wyniki kontroli IJHARS

 

Seminaria organizowane przez POLBISCO cieszą się ogromnym zainteresowaniem co widać po frekwencji na spotkaniach.

Informacje o kolejnych spotkaniach z ekspertami już wkrótce! :)

DOŁĄCZ DO NAS

Obecnie Stowarzyszenie POLBISCO zrzesza wiodące firmy z branży. Firmy członkowskie reprezentują 80% rynku słodyczy w Polsce.

Zobacz listę członków