Bieżące wydarzenia z branży oraz aktualne rozporządzenia i najnowsze zmiany w prawie polskim jak i zagranicznym.
Szanowni Państwo,
Dnia 7 kwietnia 2022 r. odbyło się seminarium POLBISCO dot. Zagrożeń związanych z obecnością substancji chemicznych pochodzenia przemysłowego w żywności oraz opakowaniach żywności, które poprowadziła Pani Marzena Pawlicka - Główny specjalista inżynieryjno-techniczny z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego (PZH) – Państwowego Instytutu Badawczego. Seminarium cieszyło się ogromnym zainteresowaniem, wzięło w nim udział 63 uczestników!
Seminarium obejmowało następującą tematykę:
W najbliższym czasie odbędzie się kolejne seminarium Polbisco:
Seminarium obejmuje następującą tematykę:
· Omówienie przepisów prawnych i wytycznych dotyczących pochodzenia środka spożywczego oraz składnika podstawowego
· Wyniki kontroli IJHARS
Seminaria organizowane przez POLBISCO cieszą się ogromnym zainteresowaniem co widać po frekwencji na spotkaniach.
Informacje o kolejnych spotkaniach z ekspertami już wkrótce! :)
Obecnie Stowarzyszenie POLBISCO zrzesza wiodące firmy z branży. Firmy członkowskie reprezentują 80% rynku słodyczy w Polsce.