Wczytywanie
 

SZKOLENIE POLBISCO 'Dodatek do żywności czy substancja pomocnicza w przetwórstwie oraz znakowanie w tym zakresie'

W dniu 8 lutego odbyło się szkolenie dla członków stowarzyszenia POLBISCO na temat "Dodatek do żywności czy substancja pomocnicza w przetwórstwie oraz znakowanie w tym zakresie"


Zakres szkolenia obejmował:

  • różnica pomiędzy substancją dodatkową a substancją pomocniczą w przetwórstwie – kryteria klasyfikacji
  • substancja dodatkowa wnoszona na zasadzie przenoszenia (carry-over) a substancja pomocnicza w przetwórstwie
  • wykazy substancji pomocniczych w przetwórstwie
  • znakowanie substancji dodatkowych wnoszonych na zasadzie przenoszenia oraz substancji pomocniczych w przetwórstwie.

DOŁĄCZ DO NAS

Obecnie Stowarzyszenie POLBISCO zrzesza wiodące firmy z branży. Firmy członkowskie reprezentują 80% rynku słodyczy w Polsce.

Zobacz listę członków